SZERETETBŐL ÉLNI

Alfred Ziegner - Szeretetből élni

 

Útmutató magunknak

"Életünk kiszámíthatatlan változásoknak van kitéve - első szívdobbanástól az utolsóig. Néha talán alig veszünk tudomást róla, máskor meg hatalmas változások, elmozdulások történnek. De minden változásban benne él és hat egy változhatatlan : a mi egyszeri, átruházhatatlan énünk. A HIT FÉNYÉBEN LÁTVA ezt az életet- ez kimondhatatlanul fontos. Semmi sem hiábavaló! MEGÉRI ÉLNI!

"Az egészen mássá válni vágya nem betegség."

"A kereszténynek azzal a meggyőződéssel élnek, hogy az igazi tekintély alapja végső soron a MINDENHATÓ ISTENBEN VAN."

"Az igazi tekintély azonban nem egyoldalú csodálatból él, hanem emberi értékeink sokoldalú elismeréséből. A méltóságok értékéből fakadnak. Nem lehetünk hibátlanok, kifogástalanok, de hitelesnek kell lennünk egymás előtt. Szükségünk van emberekkel való találkozásra, amelyben a tekintély kisugárzik."

"Az emberi együttélés csak megértésből és bizalomból lehetséges . De bízni csak akkor lehet, ha van fejlődés. Szabadság csak ott van , ahol lehetséges az önmegvalósítás is, azaz annak az énünknek a helyes megváltozása, ahogy ISTEN TEREMTETT BENNÜNKET, AHOGY VAGYUNK...

A tekintélyhez hozzátartozik az önfegyelem és megértésre való készség. Ezért a tekintély és a szabadság összetartoznak. Példaképemnek (Isten) azt tartom, aki megszabadít - a magamért való állandó aggódástól, - attól a kényszertől, hogy mindig én legyek a középpontban - attól a kísértéstől, hogy akár magamat, akár a másokat valamivel ámítsam. Példaképemnek azt tartom, aki bátorít - önbizalomra és önbecsülésre - felelős döntésekre - toleranciára, hogy a másik szabadságát tiszteljem - annak felismerésében, hogy kinek higgyek. A példaképek útmutatóak a számunkra. Nem minden, amit megszerezhetünk és megtehetünk, teremt szabadságot. De nem minden, ami kötelességünk, foszt meg a szabadságtól. A szabadító tekintélyek higgadtságot sugároznak. És ők tehetnek boldogabbakká bennünket."

 

"BOLDOG ÚGY LESZÜNK, HA A MÁSIKAT ELFOGADJUK OLYANNAK, AMILYEN ÉS SAJÁT SORSUNKKAL MEGELÉGSZÜNK. AKKOR BOLDOGSÁGUNK NEM ZÁRJA KI A SZENVEDÉST SEM. A szenvedés ellenpontja nélkül igazi boldogság nincs is."

 

 

 

KIÉ VAGYOK?

KIÉ VAGYOK?

 

Egy bús borongós sötét éjjelen,

Mikor elfogott a bús félelem,

Szorongó szívvel e kép kérdezem.

Kié vagyok, kié az életem?

Ki vigyáz rám a sötét éjjelen,

Ki oldja meg minden nehéz gondom,

kié vagyok, s kié a sorsom?

 

Egy bús borongós sötét éjszakán,

Krisztust látom vérzőn a Golgotán.

Mozdul az ajka s így szól hozzám,

Hát nem tudod, hogy kié a sorsod?

Ki oldja meg bánatod s gondod?

Ki emel fel, hogyha elesel,

Ha mindenki bánt, védőn átölel.

 

Ki az, ki mindig jóra int,

Ha vétkezel, megbocsát megint.

Ha bűnös vagy, akkor is szeret.

Rám bízd magad, add nekem éltedet!

Ki vigyázott rád, és mindig hordozott.

Nem tudod kié vagy, még nem tudod!

Nézz fel énreám érted, vérzek én,

Nézz fel reám!

 

Fordítsd arcod felém.

Ha leszáll az est, és pirkad a hajnal.

Én vigyázok rád éjjel és nappal,

Én óvlak téged zord bús éjjeleken,

Hogy te boldog légy,

Odaadom életem!

Letörlöm szemedről a könnyeket,

Add nekem a sorsod,

Add hát életedet!

 

S egy sötét éjjel, felderül a fény,

Szívemben ott él a boldog remény.

S mikor ez édes szavak hangzanak

Enyém vagy, enyém!

Megváltottalak.

 

Zsid. 12: 2

"Nézvén a hitnek fejedelmére és bevégzőjére Jézusra, aki az előtte levő öröm helyett, megvetve a gyalázatot, keresztet szenvedett, s az Isten királyi székének jobbjára ült."

 

 

 

 

 

 

Soha ne add fel!!

SOHA NE ADD FEL!

 

Nem vagyunk tökéletesek. Hibázunk, elrontunk dolgokat. Van, amit másként kellett volna tenni, csinálni. Van, amit nem kellett volna megtenni, kimondani. vagy éppen meg kellett volna tenni, ki kellett volna mondani. De!!! Ezek a hibák nem jelentik azt, hogy örök vesztesnek kell lenniük. A győzelemhez kitartás és elhatározás kell! Kell egy döntés, amit a szívünkben hozzunk meg . Ez a döntés pedig az.

NEM ADOM FEL! KITARTOK A CÉLJAIM MELLETT TÖRTÉNJÉK BÁRMI! NEM HÁTRÁLOK MEG, NEM ENGEDEM, HOGY BÁRKI, VAGY BÁRMI ÖSSZETÖRJE A HITEMET ABBAN, HOGY GYŐZNI FOGOK!

Jézus = Győző!

Süthet a nap, tombolhat a vihar, akkor is megyek tovább az úton a céljaim felé. Ámen.