SZERETETBŐL ÉLNI

Alfred Ziegner - Szeretetből élni

 

Útmutató magunknak

"Életünk kiszámíthatatlan változásoknak van kitéve - első szívdobbanástól az utolsóig. Néha talán alig veszünk tudomást róla, máskor meg hatalmas változások, elmozdulások történnek. De minden változásban benne él és hat egy változhatatlan : a mi egyszeri, átruházhatatlan énünk. A HIT FÉNYÉBEN LÁTVA ezt az életet- ez kimondhatatlanul fontos. Semmi sem hiábavaló! MEGÉRI ÉLNI!

"Az egészen mássá válni vágya nem betegség."

"A kereszténynek azzal a meggyőződéssel élnek, hogy az igazi tekintély alapja végső soron a MINDENHATÓ ISTENBEN VAN."

"Az igazi tekintély azonban nem egyoldalú csodálatból él, hanem emberi értékeink sokoldalú elismeréséből. A méltóságok értékéből fakadnak. Nem lehetünk hibátlanok, kifogástalanok, de hitelesnek kell lennünk egymás előtt. Szükségünk van emberekkel való találkozásra, amelyben a tekintély kisugárzik."

"Az emberi együttélés csak megértésből és bizalomból lehetséges . De bízni csak akkor lehet, ha van fejlődés. Szabadság csak ott van , ahol lehetséges az önmegvalósítás is, azaz annak az énünknek a helyes megváltozása, ahogy ISTEN TEREMTETT BENNÜNKET, AHOGY VAGYUNK...

A tekintélyhez hozzátartozik az önfegyelem és megértésre való készség. Ezért a tekintély és a szabadság összetartoznak. Példaképemnek (Isten) azt tartom, aki megszabadít - a magamért való állandó aggódástól, - attól a kényszertől, hogy mindig én legyek a középpontban - attól a kísértéstől, hogy akár magamat, akár a másokat valamivel ámítsam. Példaképemnek azt tartom, aki bátorít - önbizalomra és önbecsülésre - felelős döntésekre - toleranciára, hogy a másik szabadságát tiszteljem - annak felismerésében, hogy kinek higgyek. A példaképek útmutatóak a számunkra. Nem minden, amit megszerezhetünk és megtehetünk, teremt szabadságot. De nem minden, ami kötelességünk, foszt meg a szabadságtól. A szabadító tekintélyek higgadtságot sugároznak. És ők tehetnek boldogabbakká bennünket."

 

"BOLDOG ÚGY LESZÜNK, HA A MÁSIKAT ELFOGADJUK OLYANNAK, AMILYEN ÉS SAJÁT SORSUNKKAL MEGELÉGSZÜNK. AKKOR BOLDOGSÁGUNK NEM ZÁRJA KI A SZENVEDÉST SEM. A szenvedés ellenpontja nélkül igazi boldogság nincs is."

 

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én