Rendkívül értékes vagy !

RENDKIVÜL ÉRTÉKES  VAGY!

 

Rendkívül értékes vagy neki

 

"Az én tulajdonommá lesznek - mondja a Seregek Ura - azon a napon."

(Malakiás 3: 17)

 

Ha Ő drága neked, te is drága vagy neki, és biztosan az Övé leszel "azon a napon", ha Ő a tiéd már ma is. Malakiás idejében az Úr választottai úgy beszélgette egymással , hogy tudták : ISTENÜK MEGHALLGATJA ŐKET. Annyira kedvelte Isten beszédüket, hogy feljegyezte, sőt könyvet készített belőle és megőrizte. Mivel elégedett volt beszédükkel, őket is kedvelte. Én lelkem, kérdezd meg magadat: ha Jézus Krisztus figyelne beszédedre, örömét lelné benne? Az Ő dicsőségére és felebarátaid épülésére szolgál-e az? Felelj én lelkem, és az igazat mondd!

 

DRÁGÁBBAK VAGYTOK!!!!

 

Az értékvesztés bűne

 

"Ugye öt verebet adnak két fillérért: mégsem feledkezik meg közülük egyről sem az Isten. Nektek pedig még a hajatok szálai is mind meg vannak számlálva. Ne féljetek, ti sok verébnél értékesebbek vagytok!"(Lukács 12:6-7)

 

A legtöbb elkeseredett ember azért dobja el az életét, mert értéktelennek tartja azt. Sajnos azt sugallja elembertelenedett korunk totális értékvesztése. Akin úrrá lesz és elhatalmasodik a kétségbeesésé, a pesszimizmus, a depresszió, a kilátástalanság, az valóban ilyen sötéten fogja látni a világot! Igy jajdul fel József Attila is:

"Már mindent merek, de nincs értelme semminek sem. -"

Ebben segít, ad megoldást Jézus Krisztusnak ez a felejthetetlen hasonlata, amikor összehasonlításul egy kis verebecske sorsát állítja elénk.

Joggal kérdezhetnénk: ugyan milyen értéket képvisel egy verebecske? manapság sem sokra becsülik, általában csak pusztítják az embereket! Lebecsült, szürke kis madarak a verebek, de Isten szemében mégis drágák! AZ ÚR GYÖNYÖRKÖDIK BENNÜK, ISMERI SORSUKAT ÉS SZÁMON TARTJA ŐKET!

Azt, hogy milyen értéket képvisel egy ember, csak Isten mondhatja meg. Jézus szavai szerint: az ember drágább minden más teremtménynél!

Azt, hogy mennyire drága egy ember Isten számára, ezt csak Jézus Krisztusnak a kereszten értünk meghozott áldozatából érthetjük meg igazán: MEGVÁLTOTT MINKET! - "Drága véren, mint hibátlan és szeplőtelen bárányén, a Krisztusén." (1. Péter 1:19)

Tudjuk, hogy senki és semmi nem vonhatja ki magát Isten uralma alól! Akár tetszik, akár nem, ezek a tények, tények maradnak függetlenül attól, hogy mi mit gondolunk róla.

A hívő ember ismeri Istenét, hallgat is Rá. Az Alkotóját ezért, ha bármilyen nyomorúság jut is, ez az ige mindig erősíteni, bátorítani fogja. Aki tudja, hogy még hajszálai is nyilván vannak tartva az Atya előtt, annak minden körülmények között nyugodtnak kell maradnia!!!!

Testvérek ez a nagy vigasztalásunk, hogy ISTEN TUD RÓLUNK, bármi történik is velünk, ismeri helyzetünket és kész segíteni. Ez a tudat számtalanszor adott erőt annyi szenvedő testvérnek még a börtön mélyén is, de műtőben is vagy a halálos ágyon is.

Testvér! Te életed is nagyon drága Istennek, ha Jézus Krisztus hajlandó volt meghalni érted a kereszten! Adj hálát érte és fogadd be Őt, mert ekkora szeretettel szemben úgyis tehetetlen vagy! Csak ebben a szeretetben láthatod meg az igazi értékeidet, melyet te kaptál szerető Istenedtől!

-T.L.-

 

Forrás - Parókia Portál

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én