Páratlan vagy!

Páratlan vagy!

 

Nincs lehetőséged megérteni ki vagy addig, amíg nem érted meg Isten tekintélyét, fennhatóságát. Sok ember helytelenül látja önmagát, mert csak emberi nézőpontból (horizontálisan) vizsgálja önmagát, más szóval, mástól várják az elismerést.

Az önbecsülésük kizárólag mások elfogult, részre hajtó, esetleg hamis véleményen alapszik, ahelyett, hogy Isten tökéletes lencséjén keresztül látnák magukat. Azzal töltik az idejüket, hogy másoknak megfeleljenek, kedvezzenek, miközben megfeledkeznek a Teremtőjükről.

De az egészséges önbecsülés alapja a vertikális nézőpont. Mikor elfogadom Isten fennhatóságát, megértem, hogy Isten hozzá hasonlónak teremtett, nem értéktelen tömegtermék, hanem teljesen egyedi, értékes ember vagyok.

Nincsen meg másban az én tulajdonságaimban, a nevelésben, személyiségemben, a járásom, a beszédem. Úgy látom magam, ahogy Isten lát lát engem, nem többet, nem kevesebbet. Ugyanaz igaz rád is!

Ne csapd be magadat azzal, hogy elhiszed te vagy képes mindenben az lenni, amit Isten tervezett számodra, amire teremtett. téged. Ő neked adta igazságát, szentségét, egyediségét és ezzel senki nem tudja elvenni tőled. Mikor felnézel Jézusra, olyan értékesnek fogod látni magad, amilyen valójában vagy Isten szemében és csodálkozni fogsz, ahogy minden más a helyére kerül, ahova valójában tartozik.

 

"Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott, újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett." (Efézus 4: 22-24)

 

El kell engednek a régi hozzáállásaidat, gondolkodási szokásaidat, régi elképzeléseidet, melyekkel együtt éltél, ahhoz hogy hogy fel tudd ölteni új ruhádat, melyeket Isten tartogat számodra, hogy megváltozott értelmed által megújulj.

 

ISTEN NÉZŐPONTJA AZ, HOGY OLYAN SZEMÉLY VAGY, ÉS SZERETLEK TÉGED!

 

Okkal vagy , aki vagy!

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én